Oana Pellea sau scântei, artificii, lumină

O ador pe Oana Pellea. Toți prietenii mei știu asta.

Când m-am gândit la rubrica Inspirational Sessions mi-era foarte clar că Oana Pellea va fi prima alegere. Omul ăsta incredibil mă umple de energie și de speranță, exact cum scriam și pe site-ul societatesicultura.ro:

Am descoperit-o pe Oana Pellea prin dragul de Amza Pellea, unul dintre oamenii pe care îi admir încă din copilărie. Am început s-o iubesc pe Oana Pellea după ce am citit Jurnalul apărut la editura Humanitas, lectură pe care v-o recomand cu drag. Am văzut-o la teatru, la tv, în filme, în seriale, am citit interviurile pe care le-a dat, îi urmăresc pagina de facebook. De fiecare dată îmi dă o stare de bine, de speranță, de bunătate.

Dincolo de minunile despre care vorbește Oana Pellea în discursul de la TEDx, am descoperit că eu aveam o definiție pentru lider despre care nu știam sau pe care nu știam să o exprim atât de frumos și de clar cum o face ea:

Și atunci m-am hotărât să îmi văd de viața mea, să îmi fac așa curat puțin, în jurul meu, să fac lucrurile cât pot eu de bine și să devin un lider. Acum, o să vă spun ce cred eu că înseamnă un lider, în orice domeniu – e să aprinzi scânteia în altcineva. E ca la Paști cu lumânarea – să dai lumina mai departe. Pentru că așa se amplifică, pentru că așa putem face o lume mai frumoasă, mai bună.

Un astfel de lider vreau să fiu – acel om care aprinde scântei în sufletele celorlalți, acel om care îi provoacă pe ceilalți să vrea mai multă, să ceară mai mult, îmi doresc din tot sufletul să fiu acel tip de lider care aduce lumină în jurul său prin energie și optimism, prin profesionalism și inspirație.

Acum vreo zi vorbeam cu Ana despre faptul că mă mândresc cu o intuiție deosebită în ceea ce privesc oamenii pe care îi aleg în proiectele mele. Ea este unul dintre motivele pentru care chiar cred mai mult în intuiția mea. Sper din tot sufletul să creez în jurul meu articifii, scântei și lumină. Nu din egocentrism, ci dintr-o nevoie acută de bine.

Găsiți Jurnalul Oanei Pellea pe elefant.ro, pe cartepedia și pe libris.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.