#InstaMoment: Ștefania Panaetescu

Pe Ștefania Panaetescu o cunosc de pe vremea în care era boboc al Facultății de Istorie și întotdeauna i-am admirat grația și eleganța din viața reală, transpusă inevitabil și în online. Vă invit să îi urmăriți contul de instagram pentru o porție de drăgălășenie.*

Dragoste la primul download?

Mi-am făcut contul de Instagram în primăvara lui 2014. Nu am postat chiar imediat, prima postare fiind în mai 2014. E o poză cu mine de la o ședință foto. Pe vremea aceea, îmi plăcea să fiu model pentru make-up, mergeam la cursuri unde make-up artiștii demonstrau diferite tehnici în funcție de fizionomia mea, iar în felul acesta prindeam și eu sfaturi utile. Motivul pentru care am ales să-mi creez un cont de Instagram a fost dorința de a colecta, într-un singur loc, diferite momente din viața mea cotidiană, lucruri care mă inspira sau care îmi ating în mod plăcut retina, dar și pentru a urmări creativitatea altor oameni, cunoscuți sau necunoscuți.

First.

Shades of grey #bw #makeup #fashion #photography #shadesofgrey #romanian

A post shared by Stefania Panaetescu (@stefaniapanaetescu) on

facebook or instagram?

Între facebook și instagram aș alege, cu siguranță, instagram. Facebook, într-adevăr, este mult mai diversificat, dar mie îmi place simplitatea. Instagram mi se pare mult mai user-friendly și mă stimuleaza vizual mai mult decât facebook. Poți alege mult mai ușor ce vrei să urmărești și sunt de părere că stimuleaza mult mai bine creativitatea utilizatorilor.

Comunități pe instagram.

Comunitățile în cadrul instagram sunt unele de calitate, în opinia mea. Tocmai pentru faptul că poți alege atât de ușor ce conturi să urmărești, în funcție de domeniile tale de interes, comunitățile se pot forma în mod facil și se dezvoltă foarte repede.

Comunități preferate și hashtaguri.

Comunitatea mea preferată este cea dedicată cărților. Cele mai des folosite hashtaguri sunt: #igreads #booksaddict #bookworm #bibliophile etc.

Follow.

Urmăresc mai multe conturi dedicate Bucureștiului, conturi de travel care promovează România, conturile unor fotografi străini, câteva conturi de fashion, make-up și lifestyle. Și, desigur, din cele dedicate cărților.

Instagrammers.

E destul de greu să aleg dintre instagramerii preferați, dar iată: Kerby Rosanes (ilustrator), The Mind Unleashed (postări inspiraționale), Victoria & Fannette (vintage fashion), enciclopedia_calatorului (travel), Insignia Tattoo, Kayley Mellisa (inspirație în hairstyling).

#InstaCelebrities

Am stat ceva timp să descopăr ce vedete din afară urmăresc, dar răspunsul e: niciunul. Nu știu cum se face, dar n-am simțit nevoia să caut conturile de instagram ale vedetelor pentru a le urmări. Nu e ca și cum nu am actori sau alți artiști preferați, dar cred că m-am mulțumit cu arta lor (filme, muzică etc.) pentru că prin asta își exprimă cu adevărat creativitatea, n-am simțit nevoia să văd ce fac în timpul liber.

Share?

Nu pot spune că postările mele se încadrează într-o anumită categorie. Postez în funcție de ce mă inspiră pe moment sau de ceea ce simt în acel moment. Aș spune că, cel mai des, îmi place să public despre cartea pe care o citesc la momentul respectiv. Cărțile mă inspiră întotdeauna și în acel moment mă gândesc la cum aceeași carte ar putea inspira și pe altcineva, deci vreau să cred că îi fac promovare. 🙂 Alteori fac o fotografie din motive oarecum mărunte: modul în care cade lumina, jocuri ale unor umbre sau raze, culoarea cerului, contraste, simetrie etc.

I just love lavender! 💜 #lavender #beauty #lavenderbouquet #candle #vintage #nature #provence

A post shared by Stefania Panaetescu (@stefaniapanaetescu) on

Top

Black makes me happy. 🌚💄 . . #black #redlips #blacklace #dots #spring #retrohair #retrowaves #retro #smile #ootd

A post shared by Stefania Panaetescu (@stefaniapanaetescu) on

Best InstaMoment

Personal, sunt mândră de poza asta. Nu știu cât de mult exprimă altor ochi, în comparație cu ce a exprimat ochilor mei. Este o poză făcuta în una din zilele protestelor din februarie, din Piața Victoriei. Era o zi destul de aspră, după cum spuneau termometrele, care coborâseră sub 0 grade. Mai fusesem la proteste și înainte de ziua respectivă, dar atunci, fiind oameni mai puțini, parcă ieșea și mai mult în evidență frumusețea lor. În ciuda frigului, erau chiar și copii care se jucau răbdători în zăpadă. Pe niciunul nu l-am auzit plângându-se că îi e frig sau că s-a plictisit și vrea acasă.

Profil.

Aș spune că wall-ul meu de instagram ți-ar putea aminti de Turnul Babel, în sensul că poți găsi de toate pentru toți. Nu m-am limitat la o singură categorie de poze, dar poți observa destul de multe cărți, peisaje, apusuri, contraste. După cum spuneam, încerc să surprind cam orice mă inspiră. Ah, da, mai sunt și poze cu mine.

To filter?

Folosesc filtre și aplicații pentru modificarea pozelor, dar nu în mod excesiv, ci doar cât să îmbunătățesc puțin calitatea pozelor. Aș spune că filtrele mă ajută în a reda mai bine în fotografie atmosfera care m-a inspirat pe mine în momentul în care am realizat-o, dar nu o editez în mod drastic, pentru a nu se îndepărta de fotografia originală. Cel mai mult îmi place să folosesc aplicațiile Darkroom și Camera360.

For a new entry.

Nu mă consider în măsură să dau sfaturi, dar aș spune că cel mai important e ca fiecare să-și creeze contul care i se potrivește, în funcție de propriile pasiuni, care să îi oglindească personalitatea. Nu cred că are rost să ne creem conturi de un anumit tip, doar pentru că e în trend sau că atrage mulți urmăritori.

Instagram = bulă? Ne falsificăm rutina prin filtre și unghiuri?

Dacă îți falsifici sau nu rutina pentru o postare pe instagram, depinde de fiecare persoană în parte, cred. Știu că există și conturi de instagram care se bazează chiar pe postări în care fiecare obiect este aranjat milimetric în cadru. Într-adevăr, sunt plăcute privirii, dar tot au un aer artificial. Recunosc, dacă realizez o fotografie în care vreau să surprind obiecte, și eu le aranjez puțin, pentru a arăta plăcut, dar încerc să nu exagerez pentru a nu obține un cadru fals sau forțat. Cred că, până la urmă, orice persoană e stimulată vizual de lucruri frumoase, dar frumusețea e subiectivă și fiecare dintre noi o poate vedea în locuri și din unghiuri diferite.

Old pic, winter from the past ❄️ #winter #snow #cold #sunny #smile #mug #heart #wavyhair #romanian

A post shared by Stefania Panaetescu (@stefaniapanaetescu) on

* am gândit rubrica astfel: am luat conturile de instagram pe care le urmăresc cu mare drag și cu multe inimioare, am ținut cont ca acești oameni să aibă minim 450-500 de followers și să aibă o activitate constantă pe instagram. dacă aveți propuneri pentru această rubrică, le aștept cu drag pe adresa de email cloud@simoneciel.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *