#InstaMoment: Miruna Mirică-Damian

Săptămâna aceasta v-o prezint pe Miruna Mirică-Damian, o frumusețe de fată cu un profil de instagram plin de franțuzisme și delicii, cu un vibe pozitiv și fresh. Puteți citi articolele Mirunei pe societatesicultura.ro și o puteți urmări pe The Art of Living, unde este web editor. Enjoy 🙂 !*

Dragoste la primul download?

Am cont de instagram din februarie 2013, chiar cu o săptămână înainte de ziua mea de naștere. Filtrele erau o noutate pe atunci și cred că mirajul lor m-a determinat să-mi creez un cont pe Instagram. De altfel, prima fotografie a fost o vedere de la fereastra camerei mele, cu pădurea acoperită de zăpadă proaspătă, peste care am suprapus toate filtrele pe care le-am găsit în meniul aplicației. Mi-am făcut Instagram pentru că era THE thing la vremea aceea. 🙂

First.

It’s the most wonderful time of the year

A post shared by Miruna Mirică (@mirunamirica) on


facebook or instagram?

Pentru mine, cele două platforme se autosusțin: Facebook mă ajută să rămân informată, fiindcă am reușit să-mi creez un feed care selectează subiecte de interes pentru mine. Instagram este mult mai personal, iar acolo arăt mai mult din viața mea. Dacă pe Facebook am ajuns să public preponderent articole, pe Instagram las mai multe la vedere. 🙂

Comunități pe instagram.

Comunitățile de pe Instagram sunt interesante, tocmai pentru că se concentrază în jurul imaginii, iar utilizatorii se străduiesc să publice fotografii cât mai originale. Din acest punct de vedere, cred că Instagram s-a rafinat extraordinar de mult în ultimul an. Îmi place să analizez cum publicații aflate în competiție încearcă să-și creeze comunitatea și pun în legătură un anumit tip de conținut. Urmăresc comunitățile Forbes, The Economist, 1843mag, New Yorker Magazine, New York Times etc. și mi se pare extrem de ingenios cum reușesc să atragă oameni pe website cu ajutorul conținutului curatoriat. Forbes, de exemplu, folosește regula de șase imagini în aceeași paletă cromatică și întotdeauna conectează imaginea cu un articol de pe site.

Shht… I'm browsing ❤️ #fromparis #withlove

A post shared by Miruna Mirică (@mirunamirica) on

Comunități preferate și hashtaguri.

Îmi place foarte mult Condé Nast Traveler, pentru că folosește foarte mult instantaneul. Imaginile sunt foarte puțin prelucrate (la prima vedere) și cred că în asta constă, de fapt, fascinația. Hashtagurile lor sunt simple, de tipul #TravelerInCairo sau #InToAfrica. Altă comunitate pe care o urmăresc este New York Times Archives, ediția specială pentru nostalgici. 🙂 Acesta este un alt exemplu de evoluție pe Instagram… crearea unor mici comunități adiacente, nișate, care să întărească puterea unui brand.

Here comes my #happiness. Day by day I live my #dream. ❤️

A post shared by Miruna Mirică (@mirunamirica) on

Follow.

Urmăresc conturi de travel, de unde îmi iau adesea insight-urile pentru călătoriile mele. Preferatul meu este @thebucketlistfamily, sunt absolut minunați! În rest, îmi urmăresc prietenii apropiați, artiști, muzee, publicații (@the_gentlewoman) și personalități celebre cu al căror stil mă identific, de exemplu @carolinedemaigret.

Instagrammers.

@fashionfoiegras, @garancedore, @necessedecompter, @irinahp

#InstaCelebrities

@blakelively, @victoriabeckham, @sarahjessicaparker, @lilyaldrige, @karliekloss, fie pentru că mă identific cu stilul lor vestimentar, iar atunci le urmăresc pentru inspirație, fie îmi place stilul lor de viață, iar contul de Instagram îmi oferă acces în backstage. Poate că ați văzut pe undeva fotografia aceasta cu Victoria și Harper Beckham la ski… The cutest of them all!

Mummy and me 💜 x vb

A post shared by Victoria Beckham (@victoriabeckham) on

Share?

Eu cred foarte mult în puterea unui instantaneu, iar dacă stăm bine și ne gândim, chiar asta este filosofia Instagram. Toate fotografiile mele sunt corelate cu o emoție. Știu și acum motivul pentru care am vrut să surprind un anumit cadru, îmi amintesc cu drag de locuri pe care le-am vizitat, de întâlniri cu prieteni sau de mici bucurii pe care mi le-am făcut (i.e. prima excursie din banii mei). Când îmi revăd profilul în ansamblu, parcă retrăiesc toate momentele frumoase din viața mea. Uneori postez zilnic, alteori uit cu săptămânile. Totuși, când revin, am o mulțime de fotografii în telefon care abia așteaptă să fie publicate.

Un petit coup de foudre l'après-midi ❤️✨🍃 #lovelyParis #withlove

A post shared by Miruna Mirică (@mirunamirica) on

Top

Lalelele primite în dar de 1 martie, anul acesta.

Les plus belles 🌷Thank you, love! ❤ #whitetulips #withlove

A post shared by Miruna Mirică (@mirunamirica) on

Best InstaMoment

Am ales un insta recent, chiar de acum câteva zile… Cafeaua pe care am băut-o stând în ploaie, la Paris, la una din măsuțele cafenelei Les Deux Magots, locul preferat de întâlnire al lui Sartre și Simone de Beauvoir.

Le petit café d'amour ❤

A post shared by Miruna Mirică (@mirunamirica) on

Profil.

Este un mélange, cum aș spune eu, alcătuit din vederi de la ferestre, selfies, avioane, multe mic dejunuri, colțuri de oraș, ceaiuri și cafele. Am observat că am o mulțime de fotografii de la balconul apartamentului din București, probabil pentru că mă fascinează trecerea anotimpurilor și transformările copacilor de pe bulevard.

Petit brunch with my lovely @siminamayer ❤️

A post shared by Miruna Mirică (@mirunamirica) on

To filter?

Mult timp am folosit Juno, pentru că oferă fotografiilor o notă solară. Acum am învățat cum să editez cu ajutorul luminii, umbrelor, contrastelor etc. Uneori folosesc aplicațiile Darkroom, Snapseed sau VSCO, dar cel mai adesea uit de ele.

For a new entry.

Să nu se ia prea în serios, să împărtășească mai mult din lucrurile care îl fac fericit și să nu încerce să se compare cu alții.

Instagram = bulă? Ne falsificăm rutina prin filtre și unghiuri?

Nu cred că putem vorbi chiar despre o falsificare, însă clar avem de-a face cu o înfrumusețare! Desigur, atunci când te hotărăști să fii Instagrammer full time, ai nevoie de mult mai multe ore dedicate găsirii unui cadru perfect. Mă gândesc la fotografiile acelea clasice cu petale de flori, care arată ca un set up dintr-o reclamă superbă. Cred că pentru un asemenea cadru ai nevoie de cel puțin o oră pentru a-l aranja. În sine, nu-i nimic rău în a-ți înfrumuseța viața, orice filtru ai alege… Fie că alegi să luminezi puțin fundalul sau vrei să elimini din umbre, fie că îți dorești puțin mai mult contrast, este alegerea ta cum îți portretizezi viața. În final, ideal ar fi să folosim Instagram pentru a împărtăși frânturi de frumusețe în jurul nostru, nu pentru a ne alimenta egoul.

Monday in a nutshell #dolcevita ❤️

A post shared by Miruna Mirică (@mirunamirica) on

* am gândit rubrica astfel: am luat conturile de instagram pe care le urmăresc cu mare drag și cu multe inimioare, am ținut cont ca acești oameni să aibă minim 450-500 de followers și să aibă o activitate constantă pe instagram. dacă aveți propuneri pentru această rubrică, le aștept cu drag pe adresa de email cloud@simoneciel.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *