#InstaMoment: Julie Kyçyku

Julie Kyçyku este o puștoaică super talentată despre care veți auzi, cu siguranță, în viitor. Vă invit cu drag să îi urmăriți profilul de instagram, veți găsi fotografii pline de emoție și semnificație. Puteți citi un interviu simpatic cu Julie pe blogul Excelsior TeenFest.

Dragoste la primul download?

Am cont pe instagram din clasa a VII-a (2012). Prima mea poză a fost una cu un apus de soare din Thassos, făcută în vara acelui an. Am ales să-mi fac intagram pentru că mă plictiseam de moarte la școală, prietenii mei erau absenți, vremea era deprimantă și nu aveam chef să-mi fac tema la chimie pentru că nu știam cum (și, oricum, nu mă pasiona). Și văzusem că multă lume posta pe facebook poze „făcute cu instagram” și mă atrăgea, mi se părea „cool”. 🙂

First.

Greece <3

A post shared by Julie Kyçyku / Iulia Enkelana (@juliekycyku) on

facebook or instagram?

Aș alege în mod clar instagram; mi se pare că te poți exprima mai liber și poți cunoaște cu mai mare ușurință oameni cu interese comune. Mi se pare mai deschis, mai plăcut, mai relaxant. În plus, dacă nu vrei să urmărești pe cineva, nu-l urmărești. Pe Facebook te împrietenești cu cineva doar pentru că sunteți în același liceu, deși nu aveți nimic în comun. Dacă nu-i accepți cererea de prietenie, devii suspect. Și de dat „unfollow”-uri pe facebook, eu nu găsesc niciodată timp sau chef. Pe instagram vezi numai ce te interesează. Mi se pare mai select instagram-ul, sau cel puțin feed-ul meu de pe instagram așa e. 🙂

Comunități pe instagram.

Cred că aceste comunități s-au lărgit și s-au înmulțit de-a lungul timpului pentru că în cadrul lor s-au găsit oameni cu interese asemănătoare. De exemplu, există foarte multe conturi ale unor fani, admiratori ai acelorași vedete sau ale unor oameni cu aceleași gusturi.

spring in the city

A post shared by Julie Kyçyku / Iulia Enkelana (@juliekycyku) on

Comunități preferate și hashtaguri.

Mi-e greu să aleg una. Îmi plac în general cele dedicate unor locuri (igersbucharest, pogradecii, lakeohrid, feelgreece, igersberlinofficial, veneziacityitaly, igersedingurgh, visitstockholm), fotografiei alb-negru (bnw_city, bnw_oftheworld, bnw_shot, bnw_umbria), unor branduri (lablouseroumaine, skagendenmark,  taschen) sau unor regizori care îmi plac (ingmar_bergman_foundation, federico_fellini). De obicei hashtag-urile sunt identice cu username-urile.

film & coffee

A post shared by Julie Kyçyku / Iulia Enkelana (@juliekycyku) on

Follow.

Urmăresc conturi care postează fotografii artistice, conturi ale unor oameni pe care îi cunosc, ale unor vedete, conturi dedicate călătoriilor, modei etc.

Instagrammers.

mariamilamas, matei_edu, psychotropicalbucharest, iarasieu, ivypearson, alisstrelnik, joseffaustin.

#InstaCelebrities

Lana del Rey pentru că îi iubesc muzica și stilul (mă inspiră). Nia Vardalos pentru că My Big Fat Greek Wedding. Emilia Clarke și Sam Claflin pentru că Me before you. Jude Law pentru că îmi place cum joacă și cum arată. 🙂

Share?

Nu am o politică editorială, postez fotografii făcute de mine și care nu au neapărat legătură cu starea mea de spirit sau cu perioada prin care trec. Contul meu e dedicat pasiunii mele pentru fotografie și nu am foarte multe poze personale (fără prea multe selfie-uri :)). Dar îmi place uneori și să postez poze pur și simplu din viața de zi cu zi, care au legătură cu mine (de exemplu, că-mi place cafeaua sau că mă bucur că vine primăvara), din locuri în care merg sau să folosesc ca descrieri citate care mă inspiră. Postez o dată la câteva zile, de obicei două sau trei fotografii deodată.

coffee enthusiasts ☕✨

A post shared by Julie Kyçyku / Iulia Enkelana (@juliekycyku) on

Top

autumn romance

A post shared by Julie Kyçyku / Iulia Enkelana (@juliekycyku) on

Best InstaMoment

La începutul anului, când a nins foarte mult și am „prins” o reflexie în lacul parțial înghețat, din parcul I.O.R. La poza asta mă refer (e printre preferatele mele pentru că îmi amintește de o scenă dintr-un film încă nefăcut):

Winter rhapsody

A post shared by Julie Kyçyku / Iulia Enkelana (@juliekycyku) on

Profil.

Fotografii alb-negru și color, din București (mai ales din Titan) și cam din orice loc în care merg, peisaje urbane sau rurale, câteodată cărți (când citesc ceva care îmi place prea mult, cum a fost Oliver Twist iarna trecută), flori, plante, reflexii, umbre… Încerc să mă axez pe fotografia artistică, să nu postez fotografii care să mă enerveze mai târziu și pe care să vreau să le șterg. A, și câte un selfie, mai rar, ca să se vadă că nu sunt robot. 🙂

I am there

A post shared by Julie Kyçyku / Iulia Enkelana (@juliekycyku) on

To filter?

Folosesc filtre pentru ca îmi plac, dar doar dacă mi se pare că îmbunătățesc poza.

My filter

Inkwell pentru alb-negru și reyes pentru color.

For a new entry.Instagram = bulă?

Să folosească hashtag-uri. 🙂

Ne falsificăm rutina prin filtre și unghiuri?

Nu știu dacă ne falsificăm rutina sau instagramul e un mod de a trasmite o altă perspectivă asupra cotidianului și chiar o oportunitate de a fi mai creativi și de a ne exprima într-un mod diferit. Cred că ne și ajută cumva să privim realitatea mai creativ și optimist, dar uneori poate și să sporească ipocrizia și tendința de a epata.

cinematic vibes. autoportrait.

A post shared by Julie Kyçyku / Iulia Enkelana (@juliekycyku) on

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.