InstaMoment: Ana Mănescu

De câteva săptămâni m-am (re)îndrăgostit de instagram. Și cum în wall-ul meu am foarte mulți oameni faini, cu poze inspirate, m-am gândit să vi-i prezint și vouă, să vă luminați diminețile cu gânduri frumoase. Nu puteam să nu încep cu minuAna mea, dar am pregătit deja câteva materiale tare colorate. Le găsiți în fiecare vineri, pe site. Rubrica e mai degrabă un joc simplu și colorat, cu câteva întrebări și răspunsuri simpatice. Și câteva insighturi interesante.*

Dragoste la primul download?

A fost ideea soră-Merului, deși probabil că aș fi ajuns oricum să încerc rețeaua aceasta căutînd platformele potrivite pentru mine. Instagramul este singurul pe care nu îl folosesc pentru promovare, e personal. Așa că e plin de poze spontane cu cărți și pisici.

First.

#adoptaocarte #papusile #cristinanemerovschi #hergbenet http://anamanescu.ro/papusile-cristina-nemerovschi/

A post shared by Ana Mănescu (@zanamanescu) on

facebook or instagram?

Personal, probabil Instagram, pentru că mă fericesc minutele petrecute pe el. Dar, per total, Facebook mi-e mult mai util pentru promovare.

Comunități pe instagram.

Nu simt încă direct existența unei comunități pe Instagram, dar asta pentru că petrec maximum 5 minute pe zi într-o răsfoire rapidă, deci eu sunt cea care se află în afara ei. Însă, uite, cînd am început să folosesc bullet journalul, obișnuiam să mă uit la cum și le decorează alții, în condițiile în care eu nu am astfel de talente, iar al meu e minimalist. Și am observat că există o comunitate destul de mare strînsă în jurul conceptului, iar aceia care scriu tutoriale despre bujo fac trimiteri și spre colegii de breaslă, descoperiți prin intermediul Instagramului. Deci clar există și se dezvoltă ca orice comunitate, pornind de la un concept și răspîndindu-se vorba. Nu aș putea să îți spun despre strategiile de promovare și cei care au target să își crească propria comunitate, pentru că singurul meu contact cu zona asta este prin spamerii care îți dau comentarii cu follow me imediat ce ai postat ceva.

#yearataglance #2017 #calendar #bulletjournal #bujo #planning

A post shared by Ana Mănescu (@zanamanescu) on

Comunități preferate și hashtaguri.

Pentru cărți am Facebookul, cu toate că mai intru pe hashtagul cărții pe care o citesc în momentul respectiv și pe #bookstagram, singurul pe care îl folosesc eu. Pentru seriale am Instagramul, unde oamenii chiar fac eforturi să creeze postări cu diverse scene, universuri alternative, e doza mea zilnică de nostalgie. Le caut pur și simplu după #[inserttitle].

Follow.

Urmăresc conturile prietenilor mei, în primul rînd. Apoi ale actorilor din serialele de care sunt obsedată în momentul respectiv. Și top pics pentru tagurile serialelor și filmelor mele preferate.

Instagrammers.

Cînd spui instagrameri mă gîndesc la cei care chiar au strategii intense de promovare, or eu nu am prea mulți oameni în feed care să facă asta. Uite, din cercul apropiat, îmi place contul nostru de la societatesicultura.ro, îmi place ce face Anca Zaharia cînd promovează cărți pe Irrefutabilis, cei de la Okian și cei de la Serial Readers au mereu poze frumoase, contul lui soră-Mer e absolut fabulos.

#InstaCelebrities

Acum? Pe Emma Watson, pentru recomandările de carte și fiindcă o ador. Pe actorii principali din TVD fiindcă au conturi simpatice, iar în perioada asta, cînd s-a terminat serialul, au tot publicat din culise. Se schimbă vedetele/tagurile în funcție de interesul din momentul acela, altfel ar fi copleșitor feedul, iar eu caut să îmi simplific existența, nu să dau scroll la nesfîrșit. În secțiunea de search, la people și tags, nu am niciodată mai mulți decît poate cuprinde ecranul.

Share?

Neregulat, în funcție de ce fac mîțele drăguț sau ce citesc/scriu/lucrez și simt nevoia să împărtășesc. Plus ocazionalul strop de narcisism.

Oh, Audrey, how I love you…

A post shared by Ana Mănescu (@zanamanescu) on

Top ♥

Nu-mi iau contul suficient de în serios încît să știu asta. Dar clar e ceva cu o mîță. Mîțele conduc universul.

H(e)aven. #themanescats #catsofinstagram #bookstagram

A post shared by Ana Mănescu (@zanamanescu) on

Best InstaMoment

Cel mai recent e ăsta. Eu caut bucuriile simple, iar mîțul mezin îmi aduce multe.

Mi-e somn, dar aş mai vrea să te strivesc. #themanescats #catsofinstagram

A post shared by Ana Mănescu (@zanamanescu) on

Profil.

Foarte colorat, ocazional brăzdat de o fotografie alb-negru (preferatele mele). Plin cu două dintre mîțele mele (a treia abia dacă stă vreodată la pozat), cu cărți, cu biroul meu, ocazionalele flori, selfie-uri etc.

To filter?

Majoritatea fotografiilor sunt făcute în casă, cu lumini proaste, așa că cel mai adesea cu filtru + structure și contrast/brightness.

My filter

Juno pentru mîțe, reyes pentru selfie-uri, cele alb-negru. Depinde de cum a ieșit originalul, dacă are nevoie de accentuare.

For a new entry.

Spread the love.

Instagram = bulă? Ne falsificăm rutina prin filtre și unghiuri?

Există riscul să iei prea în serios contul ăsta, să petreci mai mult timp pozînd decît trăind momentul, așa cum există riscul de a-ți fabrica viața pentru ochii lumii pe orice rețea de socializare. Dar eu sunt adepta autenticității. Sigur, sunt fată, sunt cochetă, sunt zână, așa că nu o să îmi pun poze absolut hidoase cu mine, dar am multe fotografii în care sunt nemachiată, în pijama sau haine de casă, cu părul mai ciufulit decît e oricum de la natură. Importantă e fericirea aceea de moment, nu perfecțiunea.

Știu că Instagramul poate fi folosit pentru branding personal, știu că poate fi folosit pentru promovare, știu că există strategii, iar atunci devine necesar să fii atent la ce/cînd publici, dar eu am Facebookul pentru asta. Instagramul e o simplă plăcere și e una rapidă.

We’ve got our Time-Turners for the Year-Turner.

A post shared by Ana Mănescu (@zanamanescu) on

* am gândit rubrica astfel: am luat conturile de instagram pe care le urmăresc cu mare drag și cu multe inimioare, am ținut cont ca acești oameni să aibă minim 450-500 de followers și să aibă o activitate constantă pe instagram. dacă aveți propuneri pentru această rubrică, le aștept cu drag pe adresa de email cloud@simoneciel.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.