Povestea mea despre Benjamin Button

Uneori trebuie să treacă un sute de zile peste anumite povești pentru a le putea prinde în litere. Benjamin Button este una dintre aceste povești. Am scris despre carte, dar mai ales despre film, pe societatesicultura.ro.

Cu Brad Pitt și Cate Blanchett prinși într-o chimie incredibilă, cu un David Fincher (r.) de excepție și un Eric Roth (s.) de-o sensibilitate ieșită din comun, The Curious Case of Benjamin Button este panaceu pentru suflet. De multe ori îmi trebuie luni întregi, sau chiar mai bine de un an, să pot scrie despre filme care mi-au zguduit sufletul. Sunt filme pe care le cauți și filme care te caută, filme de care ai nevoie și filme care îți creează nevoi, filme care te pun pe gânduri și filme la care te gândești mult timp după ce le vezi (prima dată, căci vei reveni constant la ele). Sunt îndrăgostită de ceea ce eu numesc film revelatorAnother Earth a fost transpunerea unor vise pe care le-am avut constant din copilărie, iar Benjamin Button este personajul în care m-am regăsit cumva tot timpul, fără să știu însă.

benjamin-button-and-daisy

articolul complet pe societatesicultura.ro | alte articole scrise de mine pe site | articol editat de Ana Mănescu

2 Comments

  1. Un alt film cu o poveste asemanatoare este The Age of Adaline. Greu m-am hotarat sa-l vad pentru ca vazusem intai Benjamin Button si m-am gandit ca o sa fie o replica ieftina la care o sa ma plictisesc. Chiar a meritat vazut si l-as mai vedea inca o data daca de exemplu s-ar difuza la televizor si intr-o noapte linistita in familie n-as gasi nimic altceva de vizionat.

    1. Hei. Da, l-am văzut și eu recent și mi-a dat aceeași impresie. Mă așteptam la ceva cheesy, dar mi-a plăcut, este un film fain. Mulțumesc pentru comentariu, Iulian!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.